KONAKKURAN’LILAR BİR ARADA

KONAKKURAN’LILAR BİR ARADA

Çukurova’ nın şirin ilçesi Feke Konakkuran mahallesinin koordinasyon kurulunun öncülüğünde Konakkuran mahalle sakinleri birlik ve beraberlik etkinliğinde Kozan Belediye Sineması’nda bir araya geldiler. Etkinlikte uzun süredir bir araya gelmeyen köylüler h

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla birlikte Feke Cami İmamhatibi Faruk Erkay’ın açılış Kur’an-ı Kerimi okumasıyla başladı. Akabinde  program Kayra İlahi Grubunun söylediği ilahiler ve Semazen gösterisiyle devam etti. Kadirli İlçe Müftüsü Orhan Öncü “İslam’da Kardeşlik” konulu konuşma yaptı. Konakkuran Mahalle Muhtarı Ferhat Baykul mahalle hakkında bilgi verdi.

Etkinliği düzenleyen kurul adına konuşan Yasin Eren Çanakkale şehitliği gezisi, Tarsus ilçesi tarihi mekânlarının gezisi, Hayvanat Bahçesi Gezisi, Köylülerin yaşlı ve hasta ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ve bunları devamlı hale getirmeye çalıştıklarını anlattı,  sürpriz projelerinin olduğunu söyledi. İlk başladıklarında 20 kişi olduklarını dile getiren Eren, bugün ise sinema salonlarına sığamadıklarını vurguladı.

Konakkuran Mahalle sakinleri tarafından yılın belediye başkanı seçilen Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel’e ödül takdim edildi. Ahmet Sel, Konakkuran mahallesinin sorunlarını bildiği elinden geldiği kadar bunları çözeceğini ve Feke Belediyesi olarak Konakkuran mahalle sakinlerinin yanında olduklarını söyledi. Program çeşitli yarışmalardan sonra sona erdi. 

Haber sonrası programa katılan bazı misafirlerden gazetemiz muhabirine şu şekilde açıklamalarda bulunuldu.

12 nisan 2015 Pazar günü Kozan Belediye sinemasında gerçekleştirilen Konakkuran’ lılar buluşuyor adlı birlik beraberlik ve kardeşlik programına en etkili faaliyetlerde bulunmuş olan Konakkuran’ lı hemşerimiz BAYKUL KARDEŞLERİN (Fedai-İbrahim Baykul )sponsor olduğu halde sponsor sayfasına ismi dahi konulmamıştır.

Dolayısıyla bu durum Baykul kardeşler adına davete katılmış olan biz misafirlerin dikkatinden kaçmamıştır. Faaliyetlerinin büyük olduğu bu kardeşlerimizin hangi ne sebeple olursa olsun sponsor sayfasına ismini koymayanlarını kınıyoruz dediler.